Αντιαιμοπεταλιακή και Αντιπηκτική Αγωγή. Η αντιπηκτική και η αντιαιμοπεταλιακή αγωγή είναι δύο τύποι αγωγής που στόχους έχουν την πρόληψη δημιουργίας θρόμβου ή την αποφυγή επέκτασης και απόσπασης του. Το αίμα κυκλοφορεί στο μεγάλο αρδευτικό σύστημα του οργανισμού, το αγγειακό δίκτυο, με τη βοήθεια της καρδιάς που έχει ρόλο αντλίας.
- 17/06/2020 0 ΣχόλιαΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣΔιαβάστε περισσότεραΣτον παραπάνω πίνακα (πίνακας 2) καταγράφονται οι διαφορετικές πρωτεϊνικές ανάγκες των δύο φύλων καθώς αυτές καθορίζονται από το σωματικό βάρος και την ηλικία του ατόμου.Στον δυτικό κόσμο, σοβαρή έλλειψη βιταμινών δεν παρατηρείται συχνά, εκτός από καταστάσεις ανθυγιεινών συνθηκών διατροφής.
- 09/06/2020 0 ΣχόλιαΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΔιαβάστε περισσότερα
Η στοματική κοιλότητα και η περιοχή γύρω από τον πρωκτό είναι σημεία του σώματος που κατακλύζονται από μικρόβια.
- 29/05/2020 0 ΣχόλιαΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣΔιαβάστε περισσότερα
Η εκτίμηση και η αντιμετώπιση των ψυχολογικών, συναισθηματικών αντιδράσεων και των ψυχιατρικών διαταραχών στους ασθενείς με κακοήθεις νεοπλασίες αποτελεί ευαίσθητο παράγοντα που πρέπει να ρυθμίζεται από το περιβάλλον του ασθενούς και σε συνεργασία με τον θεράποντα γιατρό με σκοπό την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση του αρρώστου που διευκολύνει ενδεχόμενα και την αντινεοπλασματική θεραπεία. Η αντίδραση του αρρώστου στην διάγνωση κάποιας νεοπλασματικής νόσου ποικίλει και εξαρτάται κυρίως από την προσωπικότητα του, την θέση της νεοπλασίας ιδιαίτερα αν είναι εμφανής στους άλλους, (δυσμορφίες – απώλεια του τριχωτού της κεφαλής), τις αντιδράσεις του σε προηγούμενα ψυχοτραυματικά γεγονότα και από την παρεχόμενη από την οικογένεια του υποστήριξη.